Kadayif tészta – a legfinomabb török édességek alapja

Kép forrása: commons.wkimedia.org

Ha szereted a török konyhát, biztosan találkoztál már a kadayif tésztával. Ha nem, most elmondjuk, mit takar ez a különleges név és azt is megmutatjuk, milyen finomságokat készíthetsz belőle.

A kadayif egy különleges, vékony, cérnametélt-szerű tészta, amely Törökországból származik, de a Közel-Kelet számos országában elterjedt, és mindegyik régióban másképp készítik.

A tésztát nagyon finomra őrölt búzalisztből készítik, vékony szálakra formázzák, és elsősorban édességek alapanyagként használják. Az elkészített kadayif ropogós textúrát ad az ételeknek, ami különlegessé teszi az belőle készült fogásokat. Itthon török boltokban tudod beszerezni, de ha nem elérhető, helyettesítheted cérnametélttel is. Érdemes legalább egyszer kipróbálni, hátha sikere lesz valamelyik édes finomságnak!

Népszerű kadayifból készült ételek

A künefe a legismertebb kadayif-desszert, amit sajtkrémmel töltenek meg, majd ropogósra sütnek. Végül cukorsziruppal locsolják meg, a végeredmény különlegessége pedig a sós és édes ízek kombinációja. Ez a desszert különösen népszerű Törökországban és Libanonban.

További finomságok

Forrás: www.mindmegette.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here