Óriási bombagóllal kezdődött el a Bajnokok Ligája új korszaka

Egy 19 éves török–német játékos, Kenan Yildiz lőtte a Bajnokok Ligája új korszakának első gólját, nem is akármilyent: a Juventus támadója gyönyörűen tekert a PSV Eindhoven kapujába. A torinói együttes sima, 3-1-es győzelemmel rajtolt a hollandok ellen, az Aston Villa pedig Svájcban nyert 3-0-ra a Young Boys ellen.

Forrás_ Juventus Facebook

Kedden elkezdődött a Bajnokok Ligája új korszaka, amelyben a főtáblán már nincsenek csoportok, hanem ligarendszerben küzdenek egymással a csapatok. Az új éra első gólja Torinóban született, ahol Kenan Yildiz a 21. percben egy óriási bombagóllal szerzett vezetést a Juventusnak, úgy tekerte a labdát a PSV Eindhoven kapujába, hogy az a kapufa segítségével vágódott a hálóba.

A 19 éves, török válogatott, de Németországban született és ott felnőtt támadó 2022-ben került a Juventus utánpótlásába, és tavaly nyáron debütált az első csapatban. A tízes mezt viselő Yildiz most debütált a nemzetközi kupákban, így először lépett pályára a BL-ben is.

Góljával megadta az alaphangot a Juventus számára, amely hat perccel később, McKennie góljával már 2-0-ra vezetett, az 52. percben pedig Gonzalez találatával végleg eldöntötte a meccset. Lehetett volna nagyobb különbségű is a torinói siker, de a végén a PSV szépített, a 93. percben Saibari góljával alakult ki a 3-1-es végeredmény.

Folytatás

Forrás: magyarnemzet.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here