Akár tragédia is történhetett volna, ha egy felelősségteljes sofőr nem lép közbe

Kép forrása: www.pikrepo.com

A Szatmárnémeti Bíróság a napokban mondott ítéletet annak a török állampolgárságú, hivatásos sofőrnek az ügyében, aki három évvel ezelőtt részegen, nagy sebességgel cikázott Szatmár megye útjain. S hogy mindebből nem lett súlyos baleset, az csak egy másik, jóval felelősségteljesebb sofőrnek volt köszönhető.

A Szatmár.ro információi szerint a szemtanúként kihallgatott, ugyancsak hivatásos sofőrként dolgozó férfi épp Szatmárnémeti irányába haladt teherautójával, amikor is Józsefháza területén beért egy török rendszámú kamiont, amely kaotikusan, jobbra-balra cikázva haladt előtte, egyértelműen veszélyeztetve ezáltal a forgalom többi résztvevőjét.

Pár perccel később a szemtanúnak sikerült megelőznie a török kamiont, majd kezével intett neki, hogy álljon félre. A török sofőr le is húzott, majd a két férfi röviden szóba elegyedett, ám még e pár mondatos csevej is elegendő volt ahhoz, hogy kiderüljön, a török bizony részeg. A másik fél megpróbálta őt meggyőzni arról, hogy ilyen állapotban nem vezethet tovább, és a legjobb lenne, ha félreállna valahova egy kicsit pihenni. Szerencsére az ittas sofőr belátta, hogy kollégájának igaza van, így a szamtanú a saját kamionjával ment elöl, a török pedig a saját járművével követte őt egy közeli benzinkútig, ahová mindketten behúztak.

A szemtanú természetesen már menet közben tárcsázta a 112-es segélyhívót, így a szóban forgó töltőállomásnál már rendőrök várták a török férfit, aki az alkoholszondás vizsgálat során 1,05 mg/l-es értéket fújt. Kihallgatása során a vádlott beismerte, délután 1-től fél 2-ig kb. 7 deci sört ivott meg, majd 13:40-kor továbbindult, hogy időben odaérjen a célállomásra, ahol le kellett raknia az árut.

A büntetlen előéletű török sofőrt itass vezetés vádjával állították bíróság elé, a szatmári bíróság pedig úgy ítélte meg, elegendő lesz egy 6.000 lejes pénzbírság kiszabása. A pénzbüntetés mellett a törököt terheli az 1000 lejes perköltség is.

Forrás:  www.szatmar.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here