Felkavarja a család életét az isztambuli menyasszony

Fotó: Duna Tv

Az új török sorozat romantikus köntösbe bújtatva beszél olyan fontos dolgokról, mint a török nő szerepének megítélése, az ezzel kapcsolatos modern és hagyományos szemlélet összecsapása. Az Isztambuli menyasszony hétfőtől péntekig látható 18.45-től a Duna tévén, ismétlés másnap délelőtt 9.30-kor.

A fiatal és gyönyörű Süreyya a Boszporusz-parti világvárosban, Isztambulban él. Miután a szülei autóbalesetben meghaltak, a nagynénje neveli. A lány zenélésből és éneklésből próbálja fenntartani magát, segíteni a nagynénjének. Faruk Boran egy jó nevű, nagy múltú bursai család tagja, egy gazdag üzletember, buszvállalat tulajdonosa. A világuk nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis egymásba szeretnek, pedig Sürreyya kezdetben nem bízik a nőcsábász hírében álló férfiban. Emellett többen is rossz szemmel nézik kapcsolatukat. Ott van Ömer, aki titkon szerelmes a lányba, és még Farukra is rátámad, és ott van a férfi anyja, a nagy hatalmú, köztiszteletben álló Esma asszony.

A nehézségek ellenére a két szerelmes úgy dönt, hogy a köztük lévő társadalmi és gazdasági korlátokat ledöntve összeházasodnak. Az igazi gondok azonban akkor kezdődnek, amikor a nagyvárosi lány átlépi a családi kúria küszöbét, és bekerül a családba. Mert az nem kérdés, hogy a legidősebb fiú is odaköltözik a feleségével, a három öccse mellé, A családot igazából Esma fogja össze, kemény kézzel irányítja. Az ifjú feleségnek pedig az első pillanattól kezdve meggyűlik az anyósával, aki nem nézi jó szemmel, hogy a legidősebb fia szembemegy a hagyományokkal, semmi veszi a döntését. Esma ugyanis már régen kiválasztotta, hogy kit szeretne a fia oldalán látni. Ráadásul a kiszemeltje, Ipek gyerekkora óta szerelmes Farukban, és most dühösen nézi, ahogy elvették tőle a férfit. Vajon hogyan sikerül megbirkóznia Süreyyának ezzel a helyzettel, az anyósa elvárásaival, a kapcsolatukat tönkretenni akaró vetélytárssal?

Folytatás és előzetes videó

Forrás: www.blikk.hu