Mantarlı tavuk ciğeri (Gombás csirkemáj) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj
½ kg gomba
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek. sűrített paradicsom (domates salçası)
½ ek. paprikakrém
1 db paradicsom
1 db paprika
4 ek olívaolaj
Só, bors, őrölt római kömény, kakukkfű, őrölt pirospaprika

A vöröshagymát felaprítjuk, és a felmelegített olívaolajon megdinszteljük. A fokhagymát összezúzzuk, s amikor a hagyma már üveges rádobjuk, és addig kevergetjük, míg érződni kezd az illata. Ekkor adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a paprikakrémet. Egy-két percig együtt pirítjuk.

Az apró kockákra vágott paprika, majd az ugyanígy előkészített paradicsom következik (melynek előzetesen lehúzhatjuk a héját is). Sózzuk, fűszerezzük, készítünk egy szaftot. Ebbe kerül bele a megtisztított, felszeletelt gomba. Ha szükségét érezzük, adhatunk még hozzá fűszert is, sót is.

A legvégén, amikor a gomba már majdnem puha, dobjuk bele a megtisztított csirkemájakat. Túl sokáig ne főzzük, mert megkeményedhet, csak addig, míg véres jellegét elveszti. Forrón tálaljuk! Mellé bármilyen köretet, de leginkább friss kenyeret ajánlok.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo