Dolunay, a török sorozat 4. – A hazugság 1000 színe 2. rész

A Dolunay lassan beteljesedik, a sorozat december 31-én véget ér. Nazli Ferit és a körülöttük zajló események egyre élesebbek. A sok hazugság és játszma ellenére együtt maradnak vagy elmarad a happy end? Megkapja mindenki azt, amit érdemel? Működik az ok-okozat elve? Vagy pont ellenkezőleg? Győz a mindent elsöprő érzelem, amely Nazli és Ferit között dúl?

A kép forrása: gecce.com.tr

A játék már nem sokáig tart.

Miért kell játszani? Mert a játék jó, ha szívből, vidáman teszik; ha a játékosok mindannyian élvezik.

Miért játszunk az érzelmeinkkel? Miért játszunk más érzelmeivel? Mire jó ez? Sok megválaszolatlan kérdés. A legritkábban jár együtt az ész és a szív. Miért? A jó döntések miért fájnak, és a szívből való döntéseknek miért nincs logikája? Miért nem működik a kettő összhangban? Lelki fájdalmaink gyökere ez lehet. Érzéseink meghatározzák a döntéseinket. Döntéseink pedig kisebb hatással vannak érzelmeinkre. Nem akarok, de mégis elmegyek. Maradok, pedig inkább elszaladnék. Miért nincsenek összhangban az érzéseink a cselekedeteinkkel? Miért agyaljuk egyáltalán túl a dolgokat? Soha senki nem fáradt még bele a szeretetbe. De a hazugságokba és a bizonytalanságba előbb-utóbb mindenki belefárad. Régi közhely, de így igaz.

Ugyanannyi energiát kell belefektetni a pozitív gondolatokba, cselekedetekbe, mint a negatívakba. Míg az egyik felemel, boldoggá tesz, erővel tölt fel, addig a másik megkeserít, elszomorít, idegessé, boldogtalanná tesz.

Mégis legtöbbször a negatív gondolatok uralkodnak el. Mi lesz? Mit fognak szólni? Hogyan mondjam el? Kattog a fejünkben ezernyi kérdés.

Pedig a válasz bennünk van. Talán nagyon egyszerűnek hangzik, de működik. Csak a gondolatokat kell átértékelni. Ez sokszor nem egyszerű, de megvalósítható. A negatív gondolatokat átformálni pozitív gondolatokká nem lehetetlen. A gondolat, szó, cselekedet egység így is, úgy is megvalósul Ha megszületett a gondolat, azt általában ki is mondjuk és a legtöbbször meg is tesszük. Ezért ha háborognak a gondolataid, csendesítsd le őket. Ha elkalandoznak, tereld vissza őket. Fordítsd meg a negatív gondolatokat. Próbálj valami pozitívumot találni a problémában. Kérdezd meg magadtól: Mit tanít ez a helyzet nekem?

Problémák, ármány, és rosszindulat volt, van és lesz is. Ezt el kell fogadnunk. Nincs napsütés árnyék nélkül. A kulcs a gondolat erejében van. Nem mindegy ezért, figyelj a gondolataidra!

Egyszer el kell jönnie annak a pillanatnak, amikor befogadjátok egymást. Akinek kinyithatod a szíved. Minden apró sejtedben érzed majd, hogy biztonságban vagy, szabad vagy. Tudod, hogy nem él vissza és vigyáz a lelked minden rezdülésére. Ekkor mondod azt: igen, hazaértem. Néha csak egyetlen pillanatot kapsz, hogy elmondd a másiknak, mit érzel. Ne szalaszd el! Ismét egy közhely, de érdemes megfogadni. A múlt az, ahol megtanuljuk a leckét, hogy a jövőben a tanult leckéket fel tudjuk felhasználni. Itt az ész és az értelem. Ne feledd! Minden pozitív gondolat a jó irányba hajt.

Berki Mariann – Türkinfo