Dolunay, a török sorozat 2. – A férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út?

Ez a régi magyar közmondás ma is megállja a helyét? Sokan rávágják a választ, hogy ez már idejétmúlt meglátás. A Dolunay című török filmsorozat női főszereplője, Nazli szereti, tanulja és kifejezetten jól műveli a finomabbnál finomabb ételek készítését. Ez a kedves, fiatal, energikus lány, aki együtt lakik a barátnőjével és a kishúgával, elszegődik – az igen vonzó és sármos – Ferit úr házába szakácsnőnek. Ferit úr gazdag, jóképű üzletember (mi mást kívánhatnánk magunknak), ám igen precíz, aprólékos elvárásokkal. Nazli és Ferit munkakapcsolata nem indul zökkenőmentesen, de az új szakácsnő ízletes ételei estére mindig megoldják az aznapi nézeteltéréseket.

A kép forrása: Gazeteciler.com

Ezek szerint tényleg igaz lenne a közmondás, amint fentebb említettem?

Nos, hölgyeim, nem árt némi konyhatudományra is szert tenni. A rózsaszín időszak után, ha komolyabb szándékok kerülnek előtérbe, az sem utolsó szempont, ha szépen megterített asztalon ínycsiklandozó étellel várjuk haza életünk férfiját – előrevetítve, hogy a családi tűzhely őrzése sem okozhat gondot.

Na de ennyi az egész? Irány egy főzőtanfolyam, és sínen vagyunk? Nazli, a sorozatbeli hősnő más pozitív tulajdonságokkal is bír, ami munkaadója szívét egyre jobban megdobogtatja.  Egy ember személyiségét nem csak egy tulajdonság fémjelzi szerencsére. Mindannyiunkban van valami plusz, amit a másik fél észrevesz, értékel. Ez vonatkozik férfira és nőre egyaránt. Hogy Nazli kitűnően főz, egy dolog, de a benne rejlő tulajdonságok teszik Ferit számára vonzóvá, amihez valljuk, be idő kell. Idő kell arra, hogy megismerjük egymást, idő kell arra, hogy megtudjuk, egy-egy élethelyzetben miként viselkedik, reagál partnerünk. Mindannyian különlegesek vagyunk. Mindannyiunkban van valami, amit csak mi tudunk. Ettől leszünk szerethetőek vagy éppen ellenkezőleg.

Fontos tehát, hogy tudatában legyünk annak, hogy különlegesek vagyunk valamiben. De itt még nincs vége. A szerzett tulajdonságokat érdemes fejleszteni. Tudom, hogy ez igen gyakran nehéz, de próbáljunk meg minél többet mosolyogni. A mosoly nem kerül semmibe, és a másik embert is mosolyra készteti. Egy mosolygós ember közelébe jó lenni, ugye? Szebbek vagyunk mosolygósan kortól és nemtől függetlenül. A mosoly a szeretet első lépése. Mindannyian lehetünk szerethetőek, ha tudunk szeretni.

Olvasd el az előző részt is!

Berki Mariann – Türkinfo