Domates soslu biber kızartması (Sült paprika paradicsomszószban) – Szegedi Ági

Hozzávalók:itthoni-2956-1

6 db hegyes zöldpaprika
Étolaj a sütéshez

4 db kisebb, vagy 2 db nagyobb paradicsom
1 tk paradicsompüré (domates salçası)
1 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma

A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, majd a felforrósított étolajon megsütjük. A paradicsomokat – előbb pár pillanatra forró, azután jéghideg vízbe mártva – meghámozzuk, lereszeljük. Külön edényben feltesszük az olívaolajat, melyen kissé megfuttatjuk a zúzott fokhagymát. Összekeverjük a paradicsompürével, kb. egy percig együtt pirítjuk. Ráöntjük a lereszelt paradicsomot, megsózzuk. Amennyiben túl savasnak találnánk a paradicsomot, leheletnyi cukorral tompíthatjuk. Összefőzzük.

A sült zöldpaprikákat egy tálon karikába hajtjuk, közepükbe halmozzuk a mártást. Melegen, hidegen, önmagában (kenyérrel), vagy akár köretként is fogyasztható.

Afiyet olsun!

itthoni-2956-1Szegedi Ági / Türkinfo