3 db cékla
1 marék dióbél
1 nagy pohár natúr joghurt
2-3 ek majonéz
3 gerezd fokhagyma
Só, bors
A céklát sós vízben, héjában megfőzzük (nem szükséges teljesen puhára), hűlni hagyjuk.
Amíg a cékla hűl, elkészítjük a mártást. A dióbelet kissé megpirítjuk, durvára vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A joghurtot sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a majonézzel és a fokhagymával.
A céklát meghámozzuk, vékony metéltre vágjuk. Ráöntjük a joghurtot, megszórjuk a dióbéllel, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Máris tálalhatjuk, de ha egy kicsit hagyjuk állni, az ízei jobban összeérnek. Köretként is, önálló vacsoraként is megállja a helyét.
Szegedi Ági / Türkinfo