Török beruházással nyílt meg a balástyai Family Hotel

78e16d67262ee51fd0e9edcad627eecb_normalÖtven évvel ezelőtt ugyanitt malom működött, most autópálya megy el mellettünk. Hiszünk a család erejében, ezért adtuk a szállodának is ezt a nevet – fogalmazott Suleyman Tasci Balástyán, a Family Hotel kedd esti átadóünnepségén.

A két tulajdonos – Suleyman Tasci és Osman Tasci – magára vállalta azt a feladatot is, hogy az érdeklődőket körbevezették a komplexumban. Volt mit nézni. A magyar kormány és az Európai Unió által biztosított 360 milliós támogatással létrehozott, egyébként több mint 1 milliárd forintba kerülő hotelben 65 szoba, három étterem, és két konferenciaterem is helyet kapott. A létesítmény az M5-ös autópálya közvetlen közelében, a balástyai lehajtónál található. Suleyman Tasci elmondta: nem csupán a tranzitforgalomtól várnak vendégeket, a családokat is szívesen látják a júliusban nyíló háromcsillagos szállodába.

Ujvári László, Balástya polgármestere kihangsúlyozta: a hotel büszkeséggel tölti el, annál is inkább, mert 2004-ben óriási harcot folytattak azért, hogy egyáltalán létrejöjjön a balástyai lehajtó, melynek tövében most a Family Hotel fog működni. A jelenlegi beruházó már 2006 óta dolgozik ezen a projekten, ismeretségük innen datálódik. A polgármester hozzátette: az önkormányzat gazdaságfejlesztési övezetet hozott létre, melyet a gáz, az ivóvíz és az elektromos hálózat fejlesztése is kísér. Ennek eredménye is a hotel megnyitója, s mellette további három cég betelepülése is. Fontos, hogy a hotel negyven munkahelyet létesít, felerészben balástyai lakosokkal.

A cikk folytatása>>>

promenad.hu