Rátgéber László a Galatasaray elleni Szuperkupa-győzelemmel mutatkozott be Isztambulban

Rátgéber László egy joghurtdobálás és petárdázás miatt kétszer is megszakított meccsen a Galatasaray elleni Szuperkupa-győzelemmel mutatkozott be Isztambulban. A Fenerbahce a női kosárlabda Real Madridja, nagyon népszerűek, a világ legjobbjait veszik meg, nemzetközi sikerekre várnak, és legalább olyan különc figura edzi őket, mint Mourinho.

„Az otthon az, ahol a munka van” – mondta Rátgéber László a Fenerbahce csapat buszán, miközben araszoltunk az esti dugóban az edzésről a szállodába. A törököknél a közlekedést a legnehezebb megszokni, ökölszabályok vannak és ezt aláfestő dudálás. Bármikor el lehet kapni egy végeláthatatlan dugót, ezért Rátgéber nem is nagyon ül autóba. Röviddel a meccs előtt elsőre és másodikra is hülyeségnek tűnt, hogy egy óra alatt megtalálom az Abdi Ipekci csarnokot, ahol csütörtökön a Fenerbahce játszott a Galatasaray-jal. A 10-12 milliós Isztambulban még annyi metróvonal sincs, mint Budapesten, bár a villamosok, buszok és a metróbuszok elég sok mindent megoldanak.

Győzelem az óriásbalhé után

A Fenerbahce és a Galatasaray a két nagy csapat Isztambulban. Más kosárcsapatokkal ellentétben itt van igazi kemény mag is. Mert a szurkolóknak mindegy, hogy a Fener épp focizik vagy kosarazik, mennek a meccsre. A Galatasaray szurkolóira ugyanez igaz, a Szuperkupán rögtön az elején a finom török joghurttal, az Ayrannal dobálták meg Rátgéberéket, petárdáztak is.

Rátgéber szereti, amikor él a csarnok, bár ez talán túlzás volt, még úgyis, hogy volt már Fener-meccsen, ahol a mindenféle jófajta őrület ellenére biztonságban érezte magát.

A cikk folytatása itt olvasható >>

Fenerbahçe Isztambul Kadıköy kerületének egyik mahalléja, innen kapta a nevét a világhírű Fenerbahçe Spor Kulübüt. Fenerbahçe a Márvány-tengerbe nyúló, azonos nevű félszigeten fekszik, az 1562-ben ide épített világítótoronyról nevezték el (fener: világítótorony, bahçe: kert). Forrás: Wikipedia