2018. évi Kurultaj – RÉSZLETES PROGRAM

Az alábbiakban közöljük a 2018. 08. 10-12-én, Bugacon megrendezésre kerülő Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés részletes programját. Minden kedves kilátogató vendégünknek lelket feltöltő ünneplést és jó szórakozást kívánunk a három napra!
KURULTAJ 2018. 08. 10-12. (Bugac) – Programok

A jubileumi Kurultáj- Magyar Törzsi Gyűlés alakalmára felépül egy hatalmas, több mint száz jurtából álló, a Honfoglalás korát idéző nomád szállás (jurta falu).

A rendezvény területén megnyílik egy hatalmas kézműves vásár.

A Kurultajon a katonai hagyományőrző és tradicionális sportprogramok mellett tematikus kiállítások is nyílnak (antropológia, régészet, néprajz) páratlan szépségű rekonstrukciókkal és eredeti hun illetve honfoglalás kori csontleletekkel, (múzeumi) tárgyakkal.

Az ”Ősök sátra” nagy jurtában a ” A Turul népe” honfoglalás kori leletek, rekonstrukciók és tematikus tablók lesznek kiállítva.

A világ legnagyobb jurtájában az ”Atilla Sátrában” – “A hun kor a Kárpát medencében” – kiállítás lesz látható.

Egy óriási (300 fő befogadására alkalmas) ”előadó sátorban”, tudományos -ismeretterjesztő előadássorozat kerül megrendezésre, kiváló hazai és nemzetközi tudományos szakemberek közreműködésével.

A Kárpát medencei magyar hagyományőrzők (112 szövetséges hagyományőrző csapat) mellett 27 hun illetve türk eredetű rokon nemzet, képviselteti magát.

A Kurultáj óriás színpadán 3 napon keresztül folyamatosan lesznek zenei és táncos programok, ahol a magyarok mellett a rokonnépek együttesei adnak koncerteket.

Az esti műsorokat követően egész éjjel táncház.

Folytatás a programokkal: kurultaj.hu