XI. Élet a török hódoltságban (1526 – 1718) konferencia

Kép forrása: facebook

2023. november 10. – 12.

Tíz évvel ez előtt, szeptemberben, egy baráti társaság összeült egy hangulatos beszélgetésre. Beszélgetésünk fő témája, a közös szenvedélyünk volt, a történelmi hagyományőrzés. Szó szót követet, a végén azon kaptuk magunkat, hogy már le is fektettük egy egyesület alapjait. Ez volt a Hungari Dzsebedzsi Kulturális Hagyományőrző és Sportegyesület. A megalakulást rögtön egy házi konferenciával ünnepeltük meg. Ez a rendezvény volt az előfutára a mára már nemzetközi hírnévnek, elismerésnek örvendő szakmai tanácskozásnak, az Élet a török hódoltságban konferenciasorozatnak.
Idén már tizenegyedik alkalommal hívom össze a „divant”, hogy tudásunkat összeadva újabb ismeretekkel gyarapítsuk egymást, és a történelem, a hódoltság szerelmeseit.

Mint minden évben idén is várom az előadók jelentkezését. Az elmúlt tíz alkalommal több, mint hetven szakember ismertette kutatását a hallgatósággal. Bízom benne, hogy ez a szám tovább fog nőni. De várom a következő kutatónemzedék képviselőit is egy-egy előadással, vagy akár poszterrel. Bátran jelentkezhetne BA, MA szakos hallgatók, vagy akár doktoranduszok is.

A jelentkezési lapokat e-mailben kell eljuttatni hozzám a hungaridzsebedzsi@gmail.com e-mail címre 2023. augusztus 31-ig. További információkat, és jelentkezési alpot az egyesület facebook oldalán, privát üzenetben, a fenti, és a papgergely85@gmail.com e-mail címen, valamint a +36-70/611-12-91-es telefonszámon lehet kérni.

Találkozzunk 2023 november második hétvégéjén is! Várunk mindenkit szeretettel!

Forrás: facebook


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here