A nagy sikert aratott ricottás-bazsalikomos után itt az édes verzió!
Semmi cifrázás, krémes túró vaníliával és mazsolával ízesítve, egyszerűségében nagyszerű!
Este Szulejmán, a török(!) pogácsák addig vígan elkészülhetnek :-)))
Elkészítési idő: 20 perc + kb. 20 perc sütés
Hozzávalók 10 darabhoz:
1 tojás
12 dkg natúr joghurt/kefír
6 dkg olaj
1 tk. sütőpor
25-30 dkg liszt
csipet só
1 ek. cukor
Töltelék:
25 dkg túró
1 tojás sárgája
1-2 ek. cukor (ki milyen édesen)
1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
1 marék mazsola
A tetejére:
1 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk egy tálban, ruganyos, jól formázható tésztát kell kapjunk. A lisztet kezdjük 25 dkg-val, ha szükséges (ragad a tészta), apránként adagoljunk még hozzá lisztet, nagyban függ a mennyisége a tojás nagyságától és a kefír savósságától.
A töltelékhez villával összetörjük a túrót, ha nagyon száraz/rögös, pörgessük át pár pillanat alatt botmixerrel. Ízesítsük cukorral, vaníliával, keverjük bele a megmosott mazsolát és a tojás sárgáját.
A tésztát vágjuk 10 egyenlő darabra, s nyújtsunk-lapogassunk belőlük tenyérnyi lapos korongokat. Közepükre halmozzunk jó nagy teáskanálnyi krémtúrót, hajtsuk félbe, két szélét csippentsük össze, hogy papucs formájú legyen.
Sütőpapírral borított tepsire ültetjük a kis csónakokat, a fehérjét lazán felverjük villával, bekenjük a süteményeket, majd 190 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
2014-02-20
http://thechefviki.blogspot.hu