Vajda Annát hivatalosan is bemutatták új török csapatánál

anna-imza_1Ahogy arról már a nyár elején beszámoltunk, Vajda Anna az előttünk álló szezonban is Törökországban szerepel. A YDU-B.G.D. együttese csütörtökön mutatta be hivatalosan a magyar játékost a helyi sajtónak.

A rövid angol nyelvű tájékoztató szerint a klub elnökségi tagja Osman Baydar elsősorban azt hangsúlyozta a bemutatás alkalmával, hogy Vajda Anna személyében egy rutinos játékos érkezett, aki Törökországban több klubban is szerepelt. A sportvezető emellett úgy fogalmazott, hogy a céljaik eléréshez szükség van nemzetközi tapasztalattal rendelkező klasszisokra. Azt is kiemelte ugyanis, hogy szeretnék sikerrel megvívni az Európa Kupa selejtezőjét.

Vajda Anna olyan csapathoz kerül, ahol több hazánkban is jól ismert társa lesz. A formálódó keretből a jelenleg sérült Kayla McBride és az olimpiai Nevena Jovanovic szerepelt Magyarországon. Mellettük Olcay Çakır és Bahar Çağlar játékára a török válogatottból emlékezhetünk, míg Angelica Robinson Montenegró honosított légiósa volt az elmúlt évek világversenyein.

Forrás: www.wbasket.hu