Törökország lehet a járvány legújabb gócpontja

Egyetlen nap alatt közel négyezerrel – rekordértéknek számító 3892 fővel – nőtt a regisztrált fertőzöttek száma Törökországban, ahol az elmúlt hét során olyan meredeken ívelt felfelé az igazoltan fertőzöttek száma, hogy a napokban már a 30 ezret is meghaladta.

A számok az eltelt néhány napban különösen, és egyre inkább, megugrottak: szombaton 3013, vasárnap 3135, hétfőn 3148, kedden pedig már 3892 új fertőzöttet jelentettek. Noha vannak a járvány által sokkal erősebben sújtott országok, a Guardian cikke szerint az elmúlt napok tendenciája alapján jelenleg Törökországban terjed a leggyorsabban a járvány világszinten.

A legfrissebb számadatok szerint jelenleg több mint 34 ezer fertőzöttet tartanak nyilván Törökországban, ahol mostanáig 725 ember vesztette életét a járvány miatt. A napi elhalálozások száma a hónap első napjától mostanáig 60 és 80 fő között mozgott. A fertőzöttek közel 60 százalékát, azaz több mint felét Isztambulban regisztrálták.

Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter keddi közlése szerint: a regisztrált fertőzöttek közül jelenleg 1474-en szorulnak intenzív ellátásra, 59-cel többen, mint hétfőn, és 987 beteg van lélegeztetőgépre kapcsolva, ami pedig 21-el haladja meg az előző napi értéket.
Több tízezer rabot engedhetnek ki a börtönökből

Az MTI híre szerint az ankarai parlament kedd este kezdte meg a vitát arról a törvénytervezetről, amelynek értelmében 90 ezer rabot szándékoznak kiengedni a törökországi börtönökből a járvány miatt. A javaslatot a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja és parlamenti szövetségese, a nacionalista Nemzeti Mozgalom Pártja készítette elő.

Folytatás

Forrás: inex.hu