Török szépfiúnak adta a hangját a csabai teátrum színésze, Nagy Róbert

Szinkronszínésznek állt a Békéscsabai Jókai Színház művésze, Nagy Róbert. A színművész a Testvérek című török sorozatban kölcsönzi Onur Seyit Yaran (Doruk Atakul) magyar hangját.

Fotón: Nagy Róbert különböző szerepekben Forrás: Jókai Színház Facebook oldala

 Már közel egy hónapja vetítik hazánkban is a Testvérek című sorozatot, amiben Ön az egyik központi szereplő magyar hangja. Hogyan jött ez a lehetőség az életében?

– Budapesten élek és már öt éve szabadúszóként dolgozom, többek között a Madách Színházban. Egy nap az egyik régi békéscsabai kollégám megkérdezte, nincs-e kedvem elmenni szinkronizálni. Igent mondtam, ő pedig elvitt néhány rendezőhöz. Ugyanúgy, ahogyan a nagy színházakban, a sinkronszínészi pályán is megvan a ranglétra, amit végig kell járni. A szinkronszínészetben a statisztálást tömegezésnek hívják, amikor különböző háttér morajokat veszünk fel, és mindenkinek van egy-két mondata szólóban is.  A barátom elvitt néhány ilyen alkalomra és már a második tömegezésen kiszúrt engem a rendező.

Másfél hónap után jött a telefon a gyártástól, hogy lenne egy ilyen lehetőség, mit szólok hozzá. Annyira meglepődtem, hogy kétszer is visszakérdeztem, hogy nem keverték-e össze a nevemet valaki máséval?  Hiszen általában szinkronszínészként 2-3 évnek el kell telnie, hogy valaki nagyobb szerepet kapjon.

– Mit lehet tudni a sorozatról és az Ön által szinkronizált karakterről?

– Ez egy török sorozat, a hazájában most number one. A török sorozatokból is vannak kicsit bugyutábbak, viccesebbek, de a Testvérek egy dráma, olyan fiatalokról szól, akiknek meghaltak a szüleik. Az én karakterem egy gazdag szépfiú, aki az elején gonosz, majd jön a nagy fordulat, szerelmes lesz a szegény lányba, összejönnek és azután jófiú lesz. Tehát van egy íve ennek a szerepnek, van egy személyiségfejlődése a karakternek. Most tartunk a hetvenedik résznek a felvételeinél. Míg az elején üvöltöztem, most már vannak sírós részek is, tehát egy színes karakterről van szó. Az első évad 200 részes, ez tavaszig kitart. Minden héten forgatunk, heti másfél-két órát, ezalatt az idő idő alatt 6-8 részt tudunk felvenni.

Az, hogy lesz-e folytatása nálunk a sorozatnak attól függ, hogy mennyire szeretik a nézők. Most még nagyon lelkesen utána szoktam olvasgatni, figyelem a véleményeket és kommenteket és eddig nagyon jók a visszajelzések, szeretik a nézők. Úgy gondolom, hogy lesz folytatása, jelenleg Törökországban már a harmadik évadot forgatják.

Forrás és folytatás