A receptet Adélnál találtam. Már több receptet is kipróbáltam, de az ő változata hasonlít a legjobban arra, amit a török éttermekben lehet kapni. Nagyon finom volt! 🙂
Hozzávalók 10 dkg rizs 1 l tej 10 dkg cukor 1 dl víz 2 cs vaníliás cukor 2 tojássárgája 2 ek étkezési keményítő
Elkészítés A rizst feltesszük a vízzel főni, és mikor már magába szívta az összes nedvességet, hozzáöntjük a tejet, a cukrot, és az egyik csomag vaníliás cukrot. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg felforr. Forrástól számítva 8 percig főzzük. Kevés tejjel elkeverjük a keményítőt és a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a tejberizshez.
A tejberizst sütésálló tálkákba adagoljuk, és a tetejét megszórjuk a másik csomag vaníliás cukorral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Mielőtt bekapcsolnánk, beleteszünk egy tepsit is, félig megtöltve vízzel. A tepsibe beleállítjuk a tálkákat, és előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
Több recept>>http://florakonyha
2011-12-08