A következő török piláf csicseriborsóval nem csupán szuper egyszerűen elkészíthető, de változatosan felhasználható – lehet főétel, meleg köret vagy hideg saláta. Ráadásul kiadós és egészséges is
Hozzávalók
1 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk őrölt fahéj
2 ek sűrített paradicsom
30 dkg rizs (pl basmati)
6 dl zöldségleves
1 konzerv csicseriborsó (40 dkg)
10 dkg aszalt sárgabarack, aprítva
2 ek mandula pehely
1maréknyi koriander levél
elkészítés
A hagymát, fokhagymát felaprítjuk.
Egy fedeles, nehézaljú lábasban az olajat felforrósítjuk, ebben a hagyma és fokhagyma darabokat megpuhítjuk, miközben kevergetjük.
2012-06-07
tutitippek.hu