Tejberizs – törökösen (Fırında sütlaç)

Forrás: yemekciyiz.net

½ vizes pohár rizs 6 vizespohár tej 2 evőkanál étkezési keményítő 1 tojás sárgája 1 vizespohár kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor

A rizst megmossuk, leszűrjük, majd 2 vizespohár vízben feltesszük főni abban az edényben, amiben az egészet előkészítjük. Amikor elfőtt a vize, hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis tálba a tojás sárgáját a keményítővel és kis tejjel összedolgozzuk, majd ezt is hozzáadjuk a rizshez. Forrás után kb. 5 percig főzzük. Egy személyes kis cserépedénybe vagy tűzálló edénybe adagoljuk (esetleg kis alufólia tálkákba). A tűzálló edényeket tepsibe rakjuk, 3-4 vizespohárnyi vizet öntünk a tepsibe, majd magas hőfokon sütjük, míg foltokban meg nem barnul a tálkákban a felső réteg. Hidegen tálaljuk. Afiyet olsun!

Deniz