Szerdán kezdődik a török bajnoki döntő

Szerdán magyar idő szerint 16 óra 30 perctől megkezdődik a Cukurova és a Fenerbahce török bajnoki döntő párharca, mely az egyik fél harmadik sikeréig tart.

Egy nagyon fontos döntő következik mindkét csapat számára. A Cukurova bombaerős keretet rakott össze az idei évre, mely még Alina Iagupova és Liudymila Naumenko távozása ellenére is számtalan extraklasszist vonultat fel. Ugyanakkor eddig a szezon két legfontosabb meccsét csúnyán elbukták. Az Európa Kupában a Famila Schio-val szemben nyert helyzetből veszítettek. A Török Kupában pedig a Botas tréfálta meg őket az elődöntőben. Ez azt jelenti, hogy sztárok ide vagy oda, még nincs nagy trófeájuk. A Fenerbahce ugyan megnyerte a Török Kupát, de a számukra igen fájó negyeddöntős Euroliga búcsú és az egész szezonon át tartó botladozásuk miatt csak az aranyérem tenné teljessé az évüket. Az alapszakasz első két helyezettje vívja a döntőt. A rájátszásban a negyeddöntőjét mindkét fél magabiztosan hozta. Az elődöntőben a Cukurova 3-1-re verte a Botas-t, míg a Fenerbahce 3-2-re a Galatasaray-t.

Az idei évadban a csapatok kétszer találkoztak és mindegyik fél hozta riválisa ellen a hazai meccsét. Ősszel a Cukurova 88-72-re verte a Fener-t. Áprilisban az alapszakasz végén egy tét nélküli összecsapáson a Fenerbahce 81-65-ös diadallal vágott vissza. Ha a számokat nézzük, akkor egészen brutális adatsort figyelhetünk meg. A Cukurova átlagban 87,78 pontot jegyzett idén a török élvonalban, meccsenként kereken 9 triplát érnek el. Átlagban 41,19 lepattanójuk és 25,13 gólpasszuk van. A Fenerbahce oldalán 80,3 pont, 7,8 tripla, 40,27 lepattanó és 22,88 gólpassz a meccsenkénti átlag. Nemcsak a számok, de a keretek szerkezete is nagyon hasonló. Mindkét gárdát kiváló karmester irányítja, 2-es, 3-as posztról távolról, középtávolról kiemelkedően eredményesek a felek. A festékben pedig kifejezetten mozgékony magas játékosok követelnek helyet maguknak.

Folytatás

Forrás: www.wbasket.hu