Történelmi sorozat főszereplője lesz Burak Özcivit

A török köztévé, a TRT 1-es csatornája 2014 decemberében mutatta be a nagyszabású, történelmi kalandsorozatot, a Dirilis: Ertugrult (Ertugrul felemelkedése).

A valós események és legendák ihlette sorozat főszereplője az oguz-török nemzetségfő, Ertugrul, aki bevezette nomád életet élő népét Anatóliába. Kezdetben az oszmánok békés viszonyban éltek a szeldzsuk és bizánci szomszédaikkal, ám a területre Ázsiából folyamatosan érkező különféle törzsek tovább darabolták Anatóliát, ami egyre nagyobb feszültséget generált és a békés együttélést már nem lehetett fenntartani.

A török történelem egyik talán legfontosabb, kezdeti időszakát elmesélő Dirilis: Ertugrul című sorozatot kezdetben epizódonként 5-6 millióan figyelték, mely önmagában is kiváló eredmény volt a helyi köztévén. A második évadtól a nézettség azonban folyamatos növekedésnek indult, először a duplájára, majd a negyedik évadtól a kezdeti értékek háromszorosára nőtt. A sorozat a legjobb eredményét 2017-ben érte el, akkor 17 millióan követték a tévében a török nemzetségfő kalandját. A legutóbbi, 2019 májusában véget ért évfolyamot átlagosan 15 millióan nézték, ezért is volt meglepő, hogy a befejezés mellett döntöttek.

Folytatás >>>

Forrás: musorvizio.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here