A „török Brad Pitt”, Kıvanç Tatlıtuǧ

Kıvanç Tatlıtuǧ török színész és modell, olyan török sorozatok sztárja, mint a Bosszú vagy szerelem (Cezur ve Güzel), Kuzey Güney – Tűz és víz (Kuzey Güney), a Szerelemben, háborúban (Kurt Seyit ve Sura), a Tiltott szerelem (Aşk-ı memnu) és az Igazgyöngy (Gümüş). Ezenkívül több nemzetközi férfi szépségversenyen is részt vett. Kisugárzása, megjelenése miatt a rajongói és az újságírók „török Brad Pitt” néven emlegetik.

A színész Adanában született 1983. október 27-én. Szülei Erdem és Nurten Tatlıtuǧ, akik a család korábbi generációjához hasonlóan a családi pékséget vezették. Kıvanç édesapja koszovói albán származású, édesanyja török. Öt testvére van, közülük kettő lány, İpek és Melissa, valamint van egy bátyja, Cem és egy öccse, Tugay.

Sajnos Kıvançnak nem adatott meg, hogy jó magánfőiskolára járjon, mert túl magas volt a tandíj, így azonban jobban tudott a kosárlabdázásra összpontosítani. Az iskolában megtanulta a labdafogás és a kosárra dobás csínját-bínját. Adanában több kosárcsapatban is játszott (Fiskobirlik, Çukurova Kulübü, Devlet Su İşleri és Tarsus Amerikan Kulübü). Az Ülkerspor csapatát 2 évig erősítette, de 1 évet a híres Fenerbahçe és 1 évet a másik legendás csapat, a Beşiktaş színeiben is játszott. Kıvançnak azonban egy térdsérülés miatt búcsút kellett intenie a profi kosárlabdázó karrierjének.

Ezekután az Isztambuli Egyetem Tervezői Karára iratkozott be, mivel azonban édesanyja látta, hogy fia nem érzi jól magát ebben az új környezetben, azt javasolta, hogy próbálja ki magát a modellszakmában. Kıvanç így egy modellügynökséghez kezdett járni és hamarosan megkezdte szereplését a kifutón is. 2001-ben elnyerte a „Törökország legjobb modellje” címet és egy évvel később már ő lett „A világ legjobb modellje”.

A sikerek ellenére sem tervezte azonban, hogy hosszú ideig a modellszakmában marad, mert tudta, hogy a siker itt sem tart örökké, ezért színészetet kezdett tanulni és néhány évvel később Törökország legújabb mozicsillagává vált.

Fontosabb szerepei

Első szerepe Mozaffer alakja volt az „Amerikaiak a Fekete-tengeren” (Amerikalilar Karadeniz’de) című török vígjátékban. Annak ellenére, hogy a film, megjelenése után nagy érdeklődésre tartott számot, Kıvanç számára a népszerűséget mégis egy melodramatikus sorozat, a „Silver” hozta meg. Ezekután szerepet kapott egy újabb vígjátékban (Novice Witch) és egy thrillerben is (Menekşe ile Halil).

Kelebeğin Rüyası

Kıvanç felelősségteljes ember. Amikor Yılmaz Erdoǧan 2013-ban felkérte őt, hogy játsszon el egy fiatal, tuberkulózisban szenvedő költőt, Muzaffer Tayyip Uslut „A pillangó álma” (Kelebeğin Rüyası) című életrajzi drámájában, nagyon komolyan vette szerepét. Nem csak az akkori költők összes munkáját olvasta el és tanulmányozta át, de még több, mint 10 kilót is képes volt fogyni azért, hogy úgy nézzen ki, mint aki tényleg súlyos beteg.

Hadi be Oǧlum

5 év kihagyás után, 2018-ban tért vissza a filmvászonra. A „Gyerünk, fiam!” (Hadi be Oǧlum) című filmben egy fiatal apát játszik, aki minden idejét különleges kisfiának szenteli, aki nem beszél, nem nevet és nem játszik együtt kortársaival.

Világhírűvé sorozatszerepei miatt vált. Ezek közül többet Magyarországon is vetítettek vagy most is vetítenek. A hírnevet a „Tiltott szerelem” (Aşk-ı Memnu) hozta meg számára. Az első évad levetítése után még egy díjat is nyert vele. Ezekután láthattuk őt az „Ezel, bosszú mindhalálig” (Ezel) című krimisorozatban és a „Kuzey Güney – Tűz és víz” (Kuzey Güney) című családi sorozatban is.

A 2014-es sorozat, a „Szerelemben, háborúban” (Kurt Seyit ve Şura) egy romantikus, történelmi drámasorozat, mely a cári Oroszországba kalauzolja el a nézőket – Kıvanç egy katonát játszik benne. Ezt követte a „Bosszú vagy szerelem” (Cesur ve Güzel) című romantikus sorozat, melyben partnere Tuba Büyüküstün.

A tavalyi év végén pedig egy új sorozat főszerepét vállalta el, ez az „Ütközés” (Çarpışma).

Magánélete

Barátai szerint Kıvanç szerény és félénk ember, de színészként mégis sok nővel volt kapcsolata.

2004-ben találkozott Azra Akın színésznővel, akivel el is jegyezték egymást, 4 évig voltak együtt. Ezekután Kıvanç Meltem Cumbul tévébemondóval kezdett viszonyt, aki 14 évvel volt idősebb nála. 6 hónap múlva azonban szakítottak és Kıvanç már egy másik nő, Idil Firat oldalán tűnt fel, később azonban mégis visszatért Meltemhez. Végül 2013-ig együtt is maradtak, már az esküvőt tervezték, de végül mégis szakítottak.

2013 második felében Kıvanç találkozott Başak Dizerrel, aki stylist és sminkes volt abban a stúdióban, ahol Kıvanç is dolgozott. 2016. február végén házasodtak össze.

Forrás: manygoodtips.com, tr.wikipedia.org, izlesene.com

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here