Óriási csatában kapott ki a KSC a török Hatay-tól

Az utolsó pillanatig benne volt a bravúr a pakliban, de a bombaerős Hatay igazolta jó hírét és Szekszárdon is legyőzte a KSC-t az Európa-kupa negyeddöntő első összecsapásán.

Nagyon ráijesztett a szekszárdiakra a Hatay a meccs elején. A törökök uralták az első perceket, a center Courtney Paris igazolta jó hírét, szórta a pontokat és szedte a lepattanókat. Az ausztrál Leilani Mitchell pedig megállás nélkül osztogatta az asszisztokat. A szekszárdiak szorgosan próbálkoztak a triplavonalon túlról, de kevés sikerrel, így hamar meglépett a Hatay, amely a 8. percben már tizenkét ponttal vezetett (8–20).

Félő volt, hogy csúnya lesz a vége, de még mielőtt megijedt volna a KSC, Teja Oblak kézbe vette az irányítást és a szlovén pontjaival máris ott volt riválisa nyakán a Szekszárd. Sőt Oblak, majd Erica McCall is gyorsan elsüllyesztett egy hármast – rá is zendített a B-közép. Olyan volt a hangulat a sportcsarnokban, hogy szinte beszakadt az ember dobhártyája. Djokics Zseljko annyiszor, de annyiszor elmondta a múltban, hogy ilyen közegben egyszerűen nem lehet rosszul játszani, s mennyire igaza volt!

Folytatás

Forrás: www.teol.hu