Ön felismeri őket? Így néznek ki manapság a Szulejmán sorozat ikonikus alakjai

2013. január 9-én mutatták be az RTL Klubon a Szulejmán című török sorozatot, amely évekig a magyar tévénézők kedvence volt.

1494. november 6-án született, majd 1566-ban Szigetvár ostrománál vesztette életét I. Szulejmán oszmán szultán. Mindössze 26 éves volt, amikor az Oszmán Birodalom szultánja lett, ezzel pedig az akkori világ egyik első számú vezetője. Uralkodásának története és szerelme, Hürrem intrikái pedig a sorozatkészítők fantáziáját is megragadta, 2011-ben mutatták be a török sorozatot, a Szulejmánt. Hazánkban a sorozatot 2013. január 9-én mutatta be az RTL Klub és egészen 2018 decemberéig követhették a magyar tévénézők is a szultán kalandos életét.

Kép forrása: facebook

Halit Ergenc: Szulejmán
A Halit Ergenc által megformált Szulejmán mind a valóságban, mint a sorozatban világhatalmi ambíciókat dédelgetett. Ennél azonban izgalmasabb a háreme, ágyasaitól és hitveseitől összesen 12 gyermeke született.

Halitnak a való életben azonban csak egy gyermeke született, második feleségétől, Bergüzar Korel török színésznőtől. A színész hírnevét a Seherezádé című sorozatban nyújtott alakításával szerezte, amely Magyarországon a TV2-n volt látható. A Szulejmán című sorozatban 2011 és 2014 között játszott.

Kép forrása: facebook

Meryem Sahra Uzerli: Hürrem
Meryem anyai ágon német származású török színésznő, világszerte ismertté pedig a Szulejmán televíziós sorozat tette. A sorozat első három évadában ő alakította Hürrem szultánát. 2012-ben, 2013-ban, és 2015-ben az Elidor kozmetikai cég reklámarca lett, majd saját márkájú szempillaspirál-márkát is alapított. Szerelmével, Can Ates török üzletemberrel 2012-ben ismerkedett meg, első közös gyermekük 2014-ben, a második 2021-ben született meg.

További szereplők

Forrás: www.blikk.hu