Női kosárlabda Európa Kupa: megkezdődnek a selejtezők

bourges_basket_eurocup_women_final-_2016Miskolc – A Diósgyőr női kosárlabdacsapatának harmadik EK-csoport­ellenfele a jövő héten lesz ismert.

A női kosárlabda Európa Kupa 2016/17-es kiírására összesen 40 csapat jelentkezett, ám a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai központjában a versenysorozat szervezői ezúttal – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – nem a jelentkezők számához mérten alakították a csoportbeosztást, és 10 darab négyes kvartettet hoztak létre, és ebből alakították ki a lebonyolítást, hanem összesen 8 csoportot hoztak létre, amelybe az előző évek eredményei alapján 24 gárda alapból bekerült, a többiek számára pedig selejtezőt írtak ki.

Összesen 16 csapat érdekelt ez utóbbiban, amelyek a nyolc csoportban még kiadó egy-egy helyre pályáznak (a 8 darab csoportban összesen 8 kiadó hely van). A nemzetközi mezőnynek két biztos magyar résztvevője van, az Aluinvent-DVTK és a PINKK Pécsi 424, míg további két honi gárda, a Ceglédi EKK és a PEAC-Pécs selejtezőt játszik a 32 közé jutásért.

Folytatás

Forrás: www.boon.hu