Női kosárlabda Euroliga – Két ponttal kapott ki Törökországban a Sopron Basket

A hajrát hétpontos előnnyel kezdte a Fenerbahce, és bár a Sopron kitartóan üldözte ellenfelét, végül két ponttal kikapott.
Fenerbahce–Sopron Basket 69–57 (20–21, 14–18, 17–9, 18–19)
Isztambul, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 3. forduló, 1500 néző. V.: Jovancic (bosnyák), Szmiljanic (szerb), Kalugyerovics (montenegrói).

Fenerbahce: VARDARLI 7/3, PLUM 11, Zandalassini 6, VERAMEJENKA 22/3, Vaughn 6. Cs.: SOTTANA 17/3, Canitez, Senyürek, Topuz, Yavas. Edző: Valerie Garnier.

Sopron: FEGYVERNEKY 10, Turner 9, CRVENDAKIC 14/6, DUPREE 13, Zahui 10. Cs.: SALVADORES 9/3, Határ 2, Dubei. Edző: Roberto Íniguez.

Zandalassini találatára Dupree felelt, majd 4–2-es hazai vezetés után Turner triplájára, valamint a centerek, Dupree és Zahui villanásaira építve egy 9–0-lal megugrott a Sopron. A negyed vége a játékba remekül beszálló Salvadores révén a soproni csapaté volt, minimális vendégvezetéssel zárult az első negyed.

A második szakasz elején – köszönhetően többek között egy remek Határ-blokknak – közel 2 percig nem esett kosár. Crvendakic a Sopront mozdította el a holtpontról. A fiatal, szerb válogatott magasbedobó egy hármast is beemelt, s úgy tűnt, összeállt a magyar bajnok védekezése. Közel 4 perc elteltével, 27–20-as soproni vezetésnél szerezte első pontjait a második negyedben a Fener. Ez lökést adott a hazai csapatnak, amely egy Veramejenka vezette 8–0-lal fordított. A jó 3 és fél perces soproni kosárcsendet Fegyverneky törte meg, s ez megnyugtatta a magyar bajnokot, amely jól játszva a félidő hajrájában 5 pontos előnyt szerzett szünetre.

A második félidő elején közel 2 percig nem esett kosár. Később egalizáltak a hazaiak, amikor 4 perc 20 másodperc elteltével Fegyverneky megszerezte a szünet után az első soproni pontokat. Kapitánya vette vállaira a magyar bajnokot, elkeseredett küzdelem mellett az ő találatainak köszönhette a Sopron, hogy nem fordult a kocka. A játékvezetők szabálytalan elzárások miatt rendre elvették a labdát a soproniaktól, szerencsére a hazaiak nem tudtak élni a lehetőséggel. Veramejenka kosarainak köszönhetően 3 pontos előnnyel várhatta a Fener a záró etapot.

Folytatás

Forrás: www.kisalfold.hu