Nemzetközi sztárok érkeznek Budapestre

Kép forrása: http://kalemagency.com/oya-baydar/

Áprilisban újabb programokkal jelentkezik a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál, amelyet 2024. április 26–27-én rendeznek a Három Hollóban. A kétnapos esemény keretében Budapestre érkezik többek között a Boldogságmutató című regényével világhírűvé vált David Machado, a komoly gyerekkönyvek szerzőjeként ismert Davide Calì, valamint Giulia Caminito, A tó vize sohasem édes alkotója.

„2024 áprilisában folytatódik a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál. A kétnapos PesText Tavasz vendége lesz a portugál David Machado, az Európai Unió Irodalmi Díjával jutalmazott Boldogságmutató szerzője, Giulia Caminito, A tó vize sohasem édes című regény alkotója, Oya Baydar, Törökország egyik legnépszerűbb írója, valamint a képeskönyvek és képregények alkotójaként ismert Davide Calì. Fellép továbbá Luca Novelli olasz karikaturista és író, valamint a holland Milo Van Bokkum, aki az országokat elválasztó határok különleges jelentéséről és jelentőségéről írt népszerű könyvet” – áll az esemény sajtóközleményében.

A nemzetközi alkotókkal magyar írók, újságírók, műfordítók (Bánki Éva, Czakó Zsófia, Puskár Krisztián, Szél Dávid, Szűcs Péter és Urbán Bálint) beszélgetnek.

A beszélgetések idegen nyelven zajlanak, ám a szervezők minden esetben biztosítanak tolmácstechnikát a közönségnek. A helyszínen megvásárolhatók lesznek a szerzők kötetei, és dedikálásra is lesz lehetőség.

Sokszínű felhozatal

Oya Baydar: A török író fiatal korától kezdve résztvevője a törökországi munkásmozgalomnak, egyetemfoglalásoknak és tüntetéseknek. 1980-ban Németországba szökött, ahol közeli tanúja volt a szocialista rendszerek összeomlásának. 1992-ben tért vissza Törökországba, ahol továbbra is aktív politikai szerepet vállal, egyúttal az ország egyik legnépszerűbb írója. Beszélgetőtársa Bánki Éva író, irodalomtörténész.

További szereplők

Forrás: index.hu