Rüstü: Nem felejtem el, amit a Barca tett értem, míg halálomon voltam

Rüstü, Reçber korábbi török válogatott kapus több mint két hetet töltött kórházban, meg megfertőződött a koronavírussal. Az aktív játékosként a Barcelonát is megjárt 46 éves legenda meggyógyult, bevallása szerint sokat köszönhet egykori klubjának, ahonnan többen is aggódtak érte.

Rüstü is azok közé az (ex)-sportolók közé tartozott, akik nem úszták meg a koronavírus-járványt. A spanyol Asnak adott interjújában arról mesélt, hogy élete egyik legnagyobb csatáját vívta az elmúlt hetekben, de hatalmas szerencséje, hogy sokan tartották benne a lelket, még Barcelonából is.

„Egy borzasztóan nehéz és hosszú kezelés volt ez a számomra. Van egy gyógymód erre a vírusra, amelynek gyakorlatát az egészségügyi miniszterünk engedélyezett. Az orvosok ezzel a módszerrel kezeltek kemény tíz napon át. Hatalmas erőfeszítéseket tettek értem. A szeretteim támogatása ebben a rossz időszakban fantasztikus volt. Mindannyian velem voltak és így képesek voltunk megnyerni ezt a csatát” – kezdte az extravagáns stílusa miatt sokak kedvencévé vált kapus.

A család mellett viszont egy másik erős támogatásról beszélt, amely Barcelonából érkezett és életet adott, amikor azt hitte, meghal.

„Óriási segítség volt a részükről, a betegségem alatt, majd utána is. Nevezetesen Carlos Naval és Chemi Teres aggódott értem, és még a klub elnökének a jókívánságait is átadták. Ezekben a nehéz pillanatokban az ilyen kis apróságokat nem szabad elfelejteni. Nem is fogom elfelejteni, mit tett értem a Barcelona akkor, amikor a halálomon voltam a koronavírus miatt. Életet adtak nekem” – hálálkodott Rüstü.

Forrás: m4sport.hu

Photo by Andy Hall on Unsplash