Nem a Monaco, de 150 millió eurót keresett öt eladással

A csapat új esze a török szervező, Yusuf Yazici lesz, aki különös konstrukcióban került Lille-be: a Trabzonspor 16.5 milliót kapott érte, plusz az egyszeres portugál válogatott védőt, Edgar Iét, Yazici 25. pályára lépése után még egymillió euró a törököké, majd a továbbadás ötöde is; és magyar füllel is érdekes kicsengés még, hogy ha a Lille kölcsön- vagy végleg eladja Yazicit egy török klubnak, a Trabzonnak húszmilliós eurós kompenzáció jár! A Lille-nek meg Ié következő vételárának a fele… Yazici a Lille vételi és a Trabzon eladási rekordere lett.

Az U17-es világbajnok nigériai támadót, Victor Osimhent hamar leírták Wolfsburgban, hiba volt, most a Charleroi kapott érte 12 milliót, hárommillió bónuszt és 15 százaléknyi TAJ-t, azaz továbbadási jutalékot. Kölcsönben Belgiumban 20 gólt lőtt, 3.5 millióért elopciózták a németektől. A nagy George tehetséges fiáért, a támadó mindenes Timothy Weah-ért tízmilliót számlázhatott a PSG, neki a bátyja, ifjabb George Weah is futballista, volt a Milan U19 és a PSG B játékosa is, már elmúlt harminc, jelenleg klub nélküli. Mendes utóda a Rennes-től 10+1 millióért megvett rutinos Benjamin André lesz, a szélső védőként és támadóként is szereplő 19 éves horvát tehetségért, Domagoj Bradaricért 6.5 milliót kapott a Hajduk Split (plusz 1.5 millió a bónusz, 15 százalék a következő transzferből), vetélytársa a Belenensestől hárommillióért megvett mozambiki Reinildo Mandava lesz.A 2017 telén a kispadra ülő Christophe Galtier kapott még egy kapust is a volt brazil U20-as válogatott Léo Jardim személyében, érte hatmilliót zsebelt be az őt napokkal korábban a Gremiótól egymillióért megopciózó Rio Ave, a Milantól jött a közös üzlet farvizén a portugál U19-es válogatott középső védő, Tiago Djaló (elméleti ötmillióért…), az angolai szűrő, Show kétmilliót, a rutinos marokkói bekk, Szaad Aguzul 600 ezret kóstált, míg a Moldovából származó francia csatár, Virgiliu Postolachi ingyen igazolt át a PSG B-től, de jelentős továbbadási jutalékkal, mint a kis Weah.

A kölcsönből visszatérők közül a volt francia U-, de már algériai felnőttválogatott támadó középpályás, Jasszin Benzia maradt és küzd eséllyel a kezdőcsapatért (miután nem vitte el végül az Olympiakosz).

Megengedhette magának a Lille azt is, hogy a Premier League átigazolási ablakának legvégén visszautasítsa a Wolverhampton negyvenmillió eurós ajánlatát a húszéves középső középpályásért, Boubakary Soumaréért, akit nem mellesleg két éve ingyen happolt el a PSG-től; a csapatkapitány védelmi mindenes Adama Soumaoro már mindenben megegyezett a Monacóval, átment az orvosi vizsgálatokon is, a két klub egymás kezébe csapott a 13 milliós üzlet fölött – ám az utolsó pillanatban vissza minden. Őt tavaly nem engedték el az Evertonhoz, de a vezetőség a szavát adta, hogy idén mehet; érdeklődött még a Norwich City, az Aston Villa és az FC Bruges is.

Boubakary Soumaré megvételén maga Jorge Mendes dolgozott, de hiába, mert megtartotta őt a Lille a Bajnokok Ligája miatt. Annak ellenére is, hogy a szerződése jövőre lejár!

Forrás és további futballhírek: www.nemzetisport.hu

Kép: www.turkishfootballnews.com