Meggyógyult egy 95 éves koronavírusos férfi Törökországban

Törökország Izmir városában egy kilencvenöt éves férfit engedtek ki a kórházból a dolgozók tapsának közepette hétfőn, miután kigyógyult a koronavírus betegségből.

Az idős férfit, Ismail Kırdart egy idősotthonból szállították kórházba március 25-én magas lázzal. A tesztek kimutatták a koronavírust a szervezetében. A több mint tíznapos kezelés után azonban gyógyultan távozhatott a kórházból.

Ismail bácsi legyőzte a koronavírust
– mondta személyzet egyik tagja, hozzátéve, hogy ennek reménynek kell lennie Törökország számára.

A hazaengedett idős férfinek további tizennégy napig karantéban kell maradnia, majd újra megvizsgálják az állapotát – írja a Hürriyet Daily News.

Törökországban eddig összesen 30 217 embernél mutatták ki a fertőzöttséget. 649 ember meghalt, 1326-an viszont felépültek a betegségből. Az országban jelenleg is súlyos vagy életveszélyes állapotban lévők száma 1415.
Más nagyon idős emberek is meggyógyultak

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Iránban egy 103 éves nő és egy 91 éves férfi is meggyógyult, miután koronavírussal fertőzött lett. A Mirror pedig még március 20-an írta azt, hogy az egyik leginkább sújtott országban, Olaszországban egy 95 éves nagymama épült fel teljesen a betegségből.

Forrás és videó: www.origo.hu