1 csomag babapiskóta
A tejszínhabhoz:
1 pohár tejszín
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Nedvesítésnek cukros víz
Krém:
3 pohár tej
1 pohár cukor
1 evőkanál búzakeményítő
fél pohár liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
A krémet készítjük el elsőként. Egy főzőedénybe tesszük a hozzávalókat, majd közepes lángon folyamatosan kevergetjük felforrásig. Ha kész levesszük a tűzről és várunk amíg langyos lesz.
A piskótákat megnedvesítjük és egy tál aljára lerakjuk. Erre a választott gyümölcsből egy réteget rakunk. Lehet banán, málna vagy eper esetleg más gyümölcs is ízlés szerint. Erre jön a langyos krém, majd egy újabb réteg gyümölcs. Végül a tejszínhabot felverjük és a tetejére halmozzuk. Jól lehűtjük.
Jó étvágyat! Afiyet olsun.
2014-05-27
Kiran Katalin – Turkinfo