Macedón vagy észt, majd török ellenfél várhat az Albára a Bajnokok Ligájában

Elkészítették a kosárlabda Bajnokok Ligája selejtezőjének sorsolását.A magyar bajnok Alba Fehérvár a második selejtező körben kapcsolódik a sorozatba, az elsőből a macedón Sokoli és az észt Kalev práharcának továbbjutója érkezik ellenfélnek. Amennyiben ezt az akadályt sikerrel veszi Dzunics Braniszlav csapata, a főtábálra jutásért a tavaly a BL-ben negyeddöntős török Karsyaka ellen játszhat.

A genfi sorsoláson kierült, hogy nem lesz könnyű dolga a magyar bajnoknak, bár lehetett volna nehezebb is. A macedón és észt csapat párharcából is kemény ellenfelet fog kapni a fehérvári együttes, a török rivális pedig Európa egyik legerősebb ligájából érkezik.

Az is kiderült, hogy ha csoportkörbe jut az Alba, ott kikkel játszana. Ezek szerint a Bajnokok Ligája A-csoportjában az AS Monaco (francia), Hapoel Holon (izraeli), UCAM Murcia (spanyol), Jenyiszej Krasznojarszk (orosz), Dinamo Sassari (olasz), EWE Baskets Oldenburg (német) hatos mellett a Kapfenberg/Benfica/Lukoil/Juventus négyesből érkező csapat lehet még ellenfél.

Forrás: www.szekesfehervar.hu