Környékbeli munkavállalókat toboroz az épülő török üveggyár

forrás: odunpazari.bel.tr

A következő napokban a betonkeverők is munkába állnak és először szállásokat, szociális helyiségeket, irodákat, laborokat és kiszolgáló egységeket építenek fel. A cél, hogy az 1200 munkavállalót el tudják szállásolni és étkeztetést is biztosítsanak számukra az ideiglenes “városban”. Az építéshez elsősorban kaposváriak jelentkezését várják a különböző pozíciókra.

– A toborzást illetően több helyi toborzó irodával is együttműködünk. Az a cél, hogy minél több kaposvári vagy környékbeli munkavállalót tudjunk foglalkoztatni. Örömteli, hogy már van néhány helyi munkavállalónk is – mondta egy szerdai sajtóeseményen a török beruházást vezető cég alkalmazottja, Baris Özek.

A cég 3 hónap alatt építené fel az ideiglenes kisvárost, ahol a munkavállalók élhetnek.

– Az egyik legnagyobb kihívása ennek az építkezésnek a megfelelő mennyiségű munkaerő biztosítása. Szorosan együttműködünk a kormányhivatal foglalkoztatási főosztályával. Jelenleg 103 építőipari munkás toborzása zajlik. Az elsődleges prioritás, hogy szakképzett építőipari munkásokat találjunk – tette hozzá Dombi Péter, a Kaposvári Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A szakmunkásokon és gépkezelőkön kívül mérnököket, adminisztrátorokat, könyvelőket, tolmácsokat, jogászt és irodai, konyhai, dolgozókat is várnak. A cég vezetői fórumokat is tartanak, ahol minden információt megkaphatnak a munkavállalók.

Forrás: kapos.hu