Kit találnak vonzónak a török nők?

mehmetA török Elele női magazin ötezer olvasót kérdezett meg, hogy kit tartanak Törökország legvonzóbb férfijának. Az első helyet magasan (27 százalék) a Bıçak Sırtı (Pengeélen) című szappanopera sztárja, Mehmet Günsur szerezte meg. Őt követi a második helyen Kenan Imirzalıoğlu színész, illetve harmadikként Kıvanç Tatlıtuğ, aki 2002-ben elnyerte „ A világ legjobb férfimodellje“ címet, és aki azóta szintén szappanoperákban játszik.

A felmérésből az is kiderül, hogy a török nők ideálja fekete hajú, zöld vagy világosbarna szemű, középtermetű és sportos testalkatú. Az álomférfi viseljen Armani Black Code parfümöt (az olvasók 56 százaléka erre szavazott), és legyen sportosan elegáns. A foglalkozást tekintve az építészek a legnépszerűbbek, őket az orvosok követik.
A legnagyobb meglepetést az okozta, hogy a megkérdezetteknek csak mintegy 18 százaléka tartotta elsődlegesen fontosnak, hogy az álomférfi hűséges is legyen. A török hölgyek többsége szerint az okos és karrierista urak a legvonzóbbak.
(A képen Mehmet Günsur. Forrása: m.imdb.com)
Neset Adrienn