Kiderült, mennyi pénzért csábították Törökországba José Mourinhót

Kép forrása: en.wikipedia.org

A Fenerbahce elnöke nyilvánosságra hozta, mennyi pénzt fog keresni évente José Mourinho, akit múlt hétvégén neveztek ki a török labdarúgócsapat új vezetőedzőjének.

Az AS Romától januárban kirúgott portugál mester lett a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Fenerbahce vezetőedzője. A 61 éves portugál szakember két évre írt alá a török sztárcsapathoz, amely immáron edzői pályafutása 11. klubja, és az ötödik ország, ahol munkát vállal. Mourinho kedden megtartotta az első sajtótájékoztatóját, amelyen a sajátos stílusában elmondta, trófeákat akar nyerni a török klubbal.

Velem kapcsolatban egyik legjobb és legrosszabb dolog egyben, hogy az emberek figyelnek rám, ezért a török bajnokságot is többet követik majd figyelemmel. Szeretném, hogy a török labdarúgás minden szinten fejlődjön. A török futballba, a török Szuperligába jöttem dolgozni, de alapvetően a Fenerbahcéért. Így ha fel kell emelnem a hangomat a klubomért, akkor nem habozok” – jelentette ki Mourinho.

„Általában egy edzőt a győzelmek miatt ünnepelnek és szeretnek, de itt már a győzelmek előtt érzem a szeretetet. Nagy felelősség ennek a családnak a részese lenni. Ez a mez olyan nekem, mint a bőröm” – folytatta, miközben egy idegenbeli mezt lengetett. „A ti álmaitok most már az én álmaim”.

A korábban a Portót, a Chelsea-t, az Internazionalét, a Real Madridot, a Manchester Unitedet, a Tottenham Hotspurt és az AS Romát irányító szakember Ismail Kartalt váltotta a török kispadon. A magyar válogatott Szalai Attila korábbi csapata, a Fenerbahce legutóbb 2014-ben ünnepelhetett bajnoki címet, az azóta eltelt tíz szezonban csak kétszer fordult elő, hogy nem zárt a dobogón. Az előző három évben ezüstérmes volt a török ligában, mindezt úgy, hogy a 2023/24-es kiírásban 99 pontot szerzett az isztambuli csapat, ami klubrekordnak számít.

Folytatás

Forrás: www.origo.hu