Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép, mert a pilóták dörömbölést és jajveszékelést hallottak a csomagtérből

Kép forrása: commons.wikimedia.org

A török fapados járatát leszállás után alaposan átkutatták, de nem találtak a gép gyomrában senkit. Az utasok kezdetben nem értették, miért szálltak le Rijád helyett Antalyában.

Egy órával az indulás után kényszerleszállást hajtott végre a Pegasus Airlines Isztambulból Rijádba tartó szombat esti járata, írja a Daily Star. A török fapados légitársaság pilótái azután döntöttek az út megszakítása mellett, hogy dörömbölést és segélykiáltásokat hallottak a csomagtérből.

A Törökországból Szaúd-Arábiába tartó repülőgép zsúfolásig volt utasokkal, amikor Antalyában landoltak. A földet érés után azonnal megrohanták a gépet a munkások, és átkutatták a csomagteret, valamint az összes poggyászt, de semmit és senkit nem találtak. A kétségbeesett pakolást az utasok a repülőgépen ülve nézték végig az ablakokból. Miután nem találtak semmit, a repügép folytatta útját a szaúdi főváros felé.

A lapnak nyilatkozó egyik utas szeriont a pilóták azt hitték, hogy egy csomagrakodó munkás ragadhatott a repülőgép gyomrában, aki dörömbölve próbálta felhívni a figyelmet magára. Ha így lett volna, nem sok esélye lett volna a túlélésre, ugyanis út közben nagyon hideg van a csomagtérben és rendkívül alacsony a hőmérséklet is.

A Pegasus szóban forgó repülőgépe még egy éves sincs. Az Airbus A321-es csak egy abból a modern, száz repülőgépes flottából, amit a flypgs néven is ismert légitársaság üzemeltet.

Forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu