Határtalan a harci szelleme a Békéscsaba török feladójának

Cansu Aydinogullari impozáns rezümével érkezett Békéscsabára. Cansu Aydinogullari, a török válogatott egykori feladója a Bajnokok Ligáját is megjárta, német, török és nemzetközi érmekkel is büszkélkedhet, Békéscsabára azért igazolt a nyáron, hogy további medáliákkal gazdagodjon.

Kép: BRSE Facebook oldala

Tizenkét éves volt, amikor a Besiktas edzői meglátogatták az iskoláját. Mivel már akkor is magasabb volt a társainál, megkérdezték, lenne-e kedve játszani, ő pedig igent mondott, mert neki is tetszett a sport.

– Mindez még 2004-ben történt, azóta röplabdázom – beszélt a kezdetekről a Swietelsky-Békéscsaba 31 éves feladója a klubhonlapon.

Aydinogullari már korábban hallott leendő magyar csapatáról és volt némi fogalma is a magyar Extraligáról is.

– Az elmúlt években egészen sok török játékos igazolt az Extraligába, én pedig igyekeztem figyelemmel kísérni őket. Azt eddig is tudtam, hogy a Békéscsaba többszörös bajnok és minden szezonnak úgy vág neki, hogy újabb címet adjon ezekhez. Engem pont ez győzött meg, szerettem volna olyan klubnál játszani, amely az aranyéremért küzd. Tóth Gáborral is leültünk beszélgetni, majd egyeztettem a menedzseremmel és kikértem a Magyarországon játszó honfitársaim és ismerőseim véleményét is. Mindezek alapján örömmel írtam alá a szerződést és nagyon várom, hogy elkezdődjön a szezon! – mondta a rutinos játékos.

Folytatás beol.hu