Hangáéknak nem jött össze a bravúr, a Fener jutott a döntőbe

fenerbahce_kosarDrámai küzdelemben jutott be a férfi kosárlabda Euroliga fináléjába a Fenerbahce együttese, miután hosszabbítást követően 88-77-re nyert a Hanga Ádámot is foglalkoztató Laboral Kutxa ellen. A magyar játékos több mint 40 percet töltött a pályán, ez idő alatt 10 pontot és öt lepattanót jegyzett. A török gárda ellenfele az orosz elődöntőt megnyerő CSZKA Moszkva lesz majd a vasárnapi fináléban, míg Hangáéknak marad a bronzmérkőzés a Lokomotiv Kubany Krasznodar ellen.

Magyar szempontból nagyon fontos mérkőzésre volt kilátás, hiszen a Hanga Ádámot is a soraiban tudó Laboral Kutxa az előzőleg jóval esélyesebbnek tartott Fenerbahce ellen lépett pályára a berlini négyes döntő elődöntőjében. A baszk együttes idén egymás után hozta a bravúros eredményeket, aminek köszönhetően teljesen megérdemelten jutott be a Final Fourba nyolc év után. Ráadásul ebben Hangának is kulcsszerepe volt, ugyanis a magyar játékos alapembere volt csapatának, még ha nem is játszott minden meccsen sérülés miatt.

Ezúttal azonban ismét ott volt a pályán Ádám a kezdő ötösben, és így ő is testközelből figyelhette, hogy a repülőrajtot vevő törökök miként nyitottak egy 13-0-s etappal. Ezt követően a Kutxa megszerezte első pontjait épp a magyar játékos révén, ám a rossz kezdés alaposan rányomta a bélyegét az első negyedre, melynek végén nyolc ponttal vezetett a Fener. A folytatás már jobban sikerült a baszkoknak, Perasovic mester rendet rakott a fejekben, no meg persze Blazicék is alaposan összekapták magukat, így a nagyszünetre egy pontra olvadt a törökök előnye (41-40).

A cikk folytatása, video>>>

digisport.hu