Francia, török és svéd ellenfeleket kapott a Maros KK

maros-kkCsoportmásodikként jutott tovább a FIBA Európa Kupa második körébe a Marosvásárhelyi Maros KK, miután a várakozásoknak megfelelően a litván Prienu-Birstono kedden simán, 96:55 arányban győzött Tallinnban az észt TLÜ/Kalev ellen. Sikerével és a vásárhelyi együttessel szembeni jobb kosárkülönbségével megszerezte az I csoport első helyét.

A második csoportkörben a Maros KK a török Gaziantep, a francia Elan Chalon és a svéd Södertalje ellen játszik. A K csoport első mérkőzésén december 14-én a vásárhelyiek Franciaországba látogatnak, majd egy héttel később, december 21-én a Gaziantepet fogadják, jövő év január 4-én pedig a Södertalje vendégei lesznek. Ezután következnek a párharcok visszavágói, a csoportkör január 24-én ér véget.

A többi romániai csapat közül a FIBA Európa Kupában a Bukaresti Steaua 92–83-ra kikapott hazai pályán az izraeli Bnej Herzlijától, így egy győzelemmel és öt vereséggel az F csoport utolsó helyén végzett, míg a korábban továbbjutott Kolozsvári U-BT szerdán este a ciprusi AEK Larnaca ellen játszik idegenben. A Bajnokok Ligájában a Nagyváradi VSK a B csoport 6. fordulójában megszerezte harmadik győzelmét, kedden 80–74-re nyert Finnországban a Kataja ellen, és feljött a harmadik helyre.

Forrás: szekelyhon.ro