Férfi kosár Euroliga: nem adja fel, újabb remek győzelemmel zárkózik a Milan

Kép forrása: en.wikipedia.org

Továbbra is álmodhat a rájátszásról az Emporio Armani Milan: az olasz csapat 82–75-ös bravúrgyőzelmet aratott a török Fenerbahce otthonában a férfi kosárlabda Euroliga korábbról, a február eleji súlyos törökországi földrengések miatt kedd estére halasztott mérkőzésén.

A milánóiak már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, a második félidő nagy részében 8-10 pont körüli volt az előnyük, és rendkívül biztos kézzel dobva meg is őrizték azt. A január végén szerződtetett Shabazz Napier megint jó napot fogott ki, 26 pontjából 21-et a második félidőben dobott. Timothé Luwawu-Cabarrot 19 pontot tett hozzá a győztesek terméséhez, Johnathan Motley 22-vel zárt a Fenerben.

A milánóiak pocsékul kezdték az Euroliga-idényt, ám január végén induló, hatos győzelmi sorozatukkal – jobb későn, mint soha – támadást indítottak a playoffba kerülésért. A nagy széria legutóbb Madridban, nagy izgalmak közepette megszakadt, ám a keddi győzelem ismét felcsillantotta a reményt – igaz, a hátralévő öt fordulóban a százszázalékos teljesítmény sem biztosíték a nyolcba kerülésre.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
ALAPSZAKASZ – A 24. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Fenerbahce (török)–Emporio Armani Milan (olasz) 75–82

Forrás, tabella és videó: www.nemzetisport.hu