Felárért nyit gyerekmentes zónát egyik járatán egy török légitársaság

Kép forrása: commonswikimedia.org

A Corendon az első légitársaság, amely Európában bevezette a csak felnőtteknek kialakított zónát.

A török Corendon légitársaság novembertől induló járatain csak felnőtteknek fenntartott részeket alakít ki, ezekre a kordonokkal ás függönnyel elzárt területre gyerekeknek tilos lesz belépniük – írja a Daily Mail.

A felnőtt utasok 38 és 105 font közötti felár ellenében a gyermekmentes zónákban utazhatnak majd, és élvezhetik a „nyugodt és pihentető repülést”.

A Corendon idén november 3-tól az A350-es járatain kínálja a „csak felnőtteknek fenntartott” zónákban a helyeket az Amszterdam és a holland Karib-tengeri Curacao sziget között.

A repülőgép gyermekmentes része 102 ülésből áll majd, amelyből kilenc extra lábtérrel rendelkezik, az elkerített részt pedig „falakkal és függönyökkel” zárják el, ami a vállalat szerint „védett környezetet teremt” az utasok számára.

„A járatok fedélzetén az ügyfelek különféle igényeinek igyekeznek megfelelni” – mondta el Atilay Uslu, a Corendon alapítója a lapnak, hozzátéve, „hisznek abban is, hogy ez pozitív hatással lehet a kisgyermekkel utazó szülőkre, ugyanis nekik sem kell majd a repülés alatt azon aggódniuk, kiket zavarnak gyerekeik, ha nagyobb zajt csapnak”.

A Corendon az első európai légitársaság, amely ilyen szolgáltatást kínál, korábban Ázsiában az AirAsia és a Scoot kínált ilyet.

Forrás: hvg.hu