Ezt néztük ki a török-azerire

Kép forrása: hu.wikipedia.org/Eminn

Csütörtöktől elstartolnak a nemzetközi felkészülési mérkőzések, amelyek döntő többségét a bő három hét múlva kezdődő Európa-bajnokság miatt vívják. Elsőként az Eb-résztvevő Törökország lép pályára, méghozzá egy felhozó meccsen, mivel Azerbajdzsánt fogadja.
A törökök jó passzban vannak 2021-ben, hiszen igaz, hogy a lettekkel csak 3-3-at játszottak
legutóbb, ám előtte a norvégokat idegenben 3-0-ra, míg a hollandokat 4-2-re verték hazai
pályán, világbajnoki selejtező keretén belül.
Mindezek mellett remek keretet trombitáltak össze az Eb-re és erre a találkozóra, hiszen olyan játékosok találhatók meg Senol Günes együttesében, mint a Lille-lel bajnokságot nyerő Burak Yilmaz és Yazici, vagy például a Leicester két üdvöskéje Cengiz Ünder és Söyüncü.
Ugyanakkor a húzóemberek döntő többsége vasárnap még komoly tétmeccset játszottak
klubjaikban, így aligha várható, hogy már most pályára lépjenek ezen a felkészülési
mérkőzésen.

Az azeriek idén háromszor is kikaptak, de rendre csak egygólos vereséget szenvedtek, vagyis egyszer sem okoztak csalódást. Többek közt a katariak edzőmeccsen, míg a világbajnoki selejtezőkön a portugálok és a szerbek is csak minimális különbséggel tudták legyőzni őket.
Úgy tűnik tehát, hogy fejlődik az azerbajdzsáni foci, ami többek közt annak is köszönhető, hogy a Qarabag együttese az utolsó hét (!) esztendőben rendre a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga csoportkörébe jutott. S, hogy miért érdekes ez? Nos, az azeriek 26-os keretéből nyolcan is a Qarabag csapatát erősítik.
Persze ettől, illetve attól függetlenül, hogy a törököknél a kulcsjátékosok minden bizonnyal
pihenőt kapnak, kétség sem férhet hozzá, hogy a hazaiak a meccs favoritjai. Azonban emiatt, továbbá annak köszönhetően, hogy egy ilyen kaliberű felkészülési meccset általában a kicsik veszik komolyabban, a vendégekre fogadunk. No, de egy jól megtámogatott, +1,75-ös ázsiai hendikeppel, ami teljesen csak akkor veszítene, ha a törökök három vagy több góllal nyernének.

Forrás: www.hatharom.com