MESÉL A MÚLT – EGYEDÜLÁLLÓ RÉGÉSZETI KINCSEK, IZGALMAS TÖRTÉNETEK AZ V. MŰTÁRGYAK ÉJSZAKA PROGRAMJAIN

  A II. kerületi Rózsadomb Budapest egyik legkedveltebb és leghangulatosabb lakóövezete. Nevét onnan kapta, hogy a török hódoltság idején állítólag a harcos muszlim szerzetes, a Rózsák atyja, azaz Gül Baba rózsáival ültették be a környéket. Gül Baba sírkápolnáját, illetve annak környékét nemrégiben teljesen felújították. A Gül Baba Kulturális és Kiállítóközpont állandó kiállításán a látogatók betekintést nyerhetnek a dervisek életébe, a zarándokhellyé alakult építmény történetének főbb fejezeteibe, és megismerkedhetnek a szerzetessel kapcsolatos legendákkal is. A tárlat önállóan és vezetéssel is megtekinthető a rendezvény ideje alatt. A helyszín programkínálatát koncertek is színesítik.

  További információ és regisztráció: https://www.mutargyakejszakaja.hu/g%C3%BCl-baba-t%C3%BCrb%C3%A9je

  Törökország gazdag kultúrájának, nyelvének, történelmének és művészetének ápolásával foglalkozik a Yunus Emre Török Kulturális Intézet, ahol a Műtárgyak Éjszakája idején a népi kézművesség legjavával, motívumkincseivel ismerkedhetnek meg a látogatók. A tárgyak rendhagyó módon egy nemezsátorban kerülnek kiállításra, a tárlat megtekintése mellett pedig a kézműves műhelyek munkájába, a szövés fortélyaiba is bepillanthatnak a résztvevők.

  Bővebb információ és regisztráció: https://www.mutargyakejszakaja.hu/t%C3%B6r%C3%B6k-int%C3%A9zet

  Az V. Műtárgyak Éjszakája teljes programkínálata itt található: https://www.mutargyakejszakaja.hu/programok-2021. A regisztrációhoz bérlet vásárlása szükséges, amely az alábbi linken érhető el: https://www.mutargyakejszakaja.hu/jegyvásárlás.

  Forrás: www.portfolio.hu


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here