Erdogan török elnök fia Budapestre érkezett, Gattyánék főhadiszállásán fogadták őt

Kép forrása: en.wikipedia.org

Államfőknek kijáró biztonsági intézkedések mellett, teljes titokban látogatott el Recep Tayyip Erdogan török elnök fia Magyarország egyik leggazdagabb emberének irodaházába – értesült a Blikk.

Információink szerint Necmettin Bilal Erdogan golyóálló autóban, egy méretes konvojjal érkezett meg Gattyán György cége, a Docler Holding központjába vasárnap délután.

A látogatást olyan felkészülés előzte meg, mintha egy állami vezető útjáról lenne szó: az épületet már napokkal korábban ellenőrizték a hatóságok, a cég dolgozóit pedig arról tájékoztatták, hogy a különleges vendég ott tartózkodása során még ők sem mozoghatnak szabadon az irodaházban. Erdogan fiának érkezése azért is különös, mert Gattyán állítólag külföldön van, így ő nem tudott tárgyalni vele.

Megkerestük a Docler kommunikációs vezetőjét, Nemes Tamást, aki a látogatás tényét megerősítette, részleteket azonban nem árult el.

Az ugyanakkor ismert, hogy Necmettin Bilal Erdogan az Etnosport Világszövetség elnökeként meghívást kapott a péntektől vasárnapig tartó VII. Kurultaj hagyományőrző rendezvényre, amelyet a hun-türk nemzetek legnagyobb találkozójaként emlegetnek.

Úgy tudjuk, a Doclerhez is ebben a minőségében érkezett. Gattyán ugyanis nemcsak az informatikai üzletágban aktív, de egyik alapítója is a Teqball nevű labdasportnak, amiről egy kisebb bemutatóval is készültek az ifjabb Erdogannak. Ezt a forgatókönyvet erősíti, hogy a vendéget a Teqball másik alapítója, Huszár Viktor fogadta. Ő egyébként alelnöke a Gattyán vezette Megoldás Mozgalomnak is, amely – néhány hónappal a párttá alakulása után – a tavaszi választásokon egy százalékot ért el. Valószínűbb azonban, hogy a látogatás a sportról szólt, mintsem a magyar pártpolitikáról.

Forrás: www.blikk..hu