El: a Trabzonspor edzője csalódott a harmadik hely miatt

Kép forrása: https://www.trabzonspor.org.tr/tr

Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó Európa-liga H-csoportjának 6. fordulójában a Ferencváros 1–0-s vereséget szenvedett a Trabzonspor vendégeként. A magyar együttes már biztosan továbbjutott a nyolcaddöntőbe, míg a török bajnok a győzelem ellenére is az Európa-konferencialigában folytatja. A mérkőzés után Abdullah Avci, a török csapat vezetőedzője értékelt a sajtótájékoztatón.

– A csoport harmadik helyén végzett a Trabzon­spor. Ez csalódást jelent?
– A szurkolók reakcióján is látható volt, hiszen a lefújás előtt sokan hazaindultak, márpedig ez errefelé nem szokás. Sajnálhatjuk, hogy a csoportkör utolsó fordulójában már nem a saját kezünkben volt a sorsunk, így csak annyi dolgunk maradt, hogy megnyerjük a Ferencváros elleni találkozót, és bízzunk a szerencsében.

– A kispadnál tisztában voltak a másik mérkőzés alakulásával?
– Tudtunk róla, hogy a Monaco vezet. Ráadásul hamar előnyhöz jutott, és a szünetre gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. Nem örülünk a harmadik helynek, ennél sokkal többre számítottunk. A Konferencialigában folytatjuk, ott kell kihozni magunkból a legtöbbet.

– Mennyire lepte meg a Ferencváros jó szereplése?
– A találkozó előtt is elmondtam, a magyar bajnok annak köszönhetően végzett csoportja élén, hogy a favoritnak számító Monaco ellen négy pontot szerzett a két találkozón. Ez meglepett. Jó csapat a Ferencváros, nem véletlenül jutott tovább egyenes ágon.

Forrás és összefoglaló, tabella: www.nemzetisport.hu