Edzőtábor Belekben

Ismét a törökországi Belekben edzőtáborozik a Szpari. A tréningek mellett négy edzőmérkőzés szerepel a programban. A cél már a tavaszi rajtra hangolódás.

A Nyíregyháza Spartacus kerete és a szakmai stáb ma hajnalban indult el Budapestre. Innen Isztambulba, majd átszállással Belekbe repültek. A következő napokban itt edzőtáborozik a csapat. Ugyanabban a szállodában laknak majd, mint januárban. A Szpari a tréningek mellett felkészülési mérkőzéseket is játszik székely és orosz csapatok ellen. Már nem az erőnléti alapozáson lesz a hangsúly, sokkal inkább a taktikai elemek begyakorlásán, a finomhangoláson.

Törtei Tamás csapatkapitány szerint most következik a felkészülési időszaknak a sava-borsa. Mint mondta, a edzőmérkőzéseken az ellenfelek olyan erőt képviselnek, akik az itthoni NB2-es bajnokságban is megállnák a helyüket. Ám ezeken fel tudják mérni, hogy van-e keresnivalójuk a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

A csapatkapitány szerint ugyan jelentős a lemaradásuk a tabella éllovasával szemben, azonban egyáltalán nem behozhatatlan. Céljuk továbbra is az elsőség és a feljutás megszerzése. Reméli, ezt a szurkolók is érezni fogják tavasszal a csapaton. Törtei Tamás azt is elmondta, bár sokan távoztak télen a keretből, mégis inkább erősödtek. Úgy véli, most forrtak össze egy csapattá.

Az Szpari számára február 19-én kezdődik a tavasz szezon, első meccsét hazai pályán vívja a Váccal.

Felkészülési mérkőzések a beleki edzőtáborban:

Február 3. Nyíregyháza Spartacus – Sepsi OSK (székely)

Február 5. Nyíregyháza Spartacus – FK Gazovik Orenburg U21 (orosz)

Február 7. Nyíregyháza Spartacus – FC Anzhi DBL (orosz)

Február 9. Nyíregyháza Spartacus – FC Luch Energiya (orosz)

Zadubenszki Norbert

Forrás: www.nyiregyhaza.hu