Drámai soproni kosárvereség a Fenerbahce ellen

Elemi izgalmak után 84-80-ra nyert a török sztárcsapat, a Fenerbahce a női kosárlabda Euroliga B csoportjának 10. fordulójában. A Sopron megnyerhette volna a meccset, de a kulcspillanatokban megremegtek a kezek. A mérkőzés nem nélkülözte a drámai fordulatokat, a soproni lányok mindent kiadtak magukból, de ez is kevésnek bizonyult.

Bár a Sopron Basket csapatát sérülések tizedelik, a Fenerbahce elleni Euroliga-mérkőzés annyira fontos volt, hogy Határ Bernadett kivételével mindenki harcra készen állt. Pedig sem Dupree, sem Fegyverneky Zsófia, sem Amanda Zahui nem volt teljesen egészséges a nagy rangadó előtt.

Lassan kimondhattuk azt is, hogy a két csapat csatája az Euroliga klasszikusai közé emelkedett, mert a tavalyi szezonban a negyeddöntőben háromszor is találkoztak egymással a felek (akkor 2-1-re a Sopron nyert), tavaly ősszel viszont a Fener győzött Isztambulban 3 ponttal. A B csoportban óriási körbeverések történtek már eddig is, éppen ezért ennek a 3 pontnak is nagy jelentősége volt, mert egy esetleges 4 pontos soproni győzelemnél a két együttes összesítésbeli mérlege a magyar oldalra billent volna.

Elképesztő iramban estek egymásnak a csapatok. Az első hét támadás mindegyike kosarat hozott, ekkor 9-6-ra vezetett a Sopron. Különösen a feldobás utáni első kosár volt szenzációs, mert Crvendakics 2 másodperc alatt talált a gyűrűbe. 9-6 után egy 8-0-s szériával rukkolt ki a Fener, mert a Sopron játéka sokkal pontatlanabbá vált. 9-14, Roberto Inigueznek időt kellett kérnie.

Zahui hármasa már egy 10-0-s Fener-széria után törte meg a hosszú ideje tartó soproni kosárcsendet. 12-16-nál Turnert dobás közben leütötték, az ellentámadásnál Veramejenka triplájával 12-19 lett az állás, amely az első negyed utáni eredményt is jelentette. Amilyen jól kezdett tehát a magyar csapat, olyannyira esett vissza, nem mentek be a dobások, és a törökök minden hibát kíméletlenül kihasználtak.

Folytatás és további képek

Forrás: www.origo.hu