Domates soslu, zeytinli tavuk butları (Csirkecombok paradicsomszószban, olívabogyóval) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

0,5 dl olívaolaj
1 ek sűrített paradicsom (domates salçası)
1 ek paprikakrém (biber salçası)
5-6 db csirkecomb

A paradicsomszószhoz:

3 pohár reszelt paradicsom
1 ek sűrített paradicsom (domates salçası)
só, őrölt bors, kakukkfű, őrölt pirospaprika, szömörce (sumak)
néhány szem magozott, fekete olívabogyó

A tetejére:
friss rozmaring

Az olívaolajban elkeverjük a sűrített paradicsomot és a paprikakrémet. A megtisztított, megmosott combokat beleforgatjuk, majd átöntjük az egészet egy mélyebb serpenyőbe. Közepes lángon (hőfokon) a combokat kissé elősütjük (7-8 percig).

A reszelt paradicsomot egy tepsibe öntjük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, sózzuk, fűszerezzük. Beletesszük az elősütött csirkecombokat, rádobáljuk az olívabogyót, majd 180°-ra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Friss rozmaringgal meghintve, forrón tálaljuk. Köretnek rizs illik hozzá.

Afiyet olsun!

 

Szegedi Ági / Türkinfo