Demet Altınyeleklioğlu: Köszem – a szultána 1. rész

Megjelent! Végre kapható a TV2-n futó sorozat könyvváltozata! Szulejmán- és törökrajongók figyelem! Csak a kiadóban kiemelt kedvezménnyel megvásárolható a Köszem – a szultána című kötet!  

Anasztáziát, egy ortodox pap gyönyörű, fiatal lányát elrabolják Milosz szigetéről, majd eladják a rabszolgapiacon. Gazdája, Ibrahim bég tisztességesen bánik vele, mégsem boldog, kilátástalannak látja az életét. A helyi templomnál azonban egy koldus azt jósolja neki, hogy királynő lesz. A lány lenyűgözi a bég barátját, aki ajándékba viszi az új szultán anyjának a palotába.

Anasztázia új nevet kap a háremben: a Hatidzsét. Megismeri a szeráj életét, lakóit, de időbe telik, amíg megérti az erőviszonyokat. Mahfiruz szultána, Ahmed szultán első felesége azonnal vetélytársat lát benne és eléri, hogy Anasztáziát a régi szerájba száműzött Szafije szultána mellé helyezzék. Az idős szultána rabként is tovább szövi hatalmi terveit, kémeket tart a Topkapi szerájban, akik hozzák-viszik a híreket. Szafije céljai eléréséhez eszközt lát Anasztáziában. Amikor Mahfiruz szultána fiút szül, Szafije szultána Hatidzsét küldi az újszülött hercegnek ajándékba. A lány így visszakerül a palotába. Tudja, ha követi Szafije szultána utasításait, ahogy a koldus megjósolta, „királynő” lehet belőle. Szafije a halálos ágyán megígérteti Hatidzsével, hogy Ahmed szultán – akit ekkor még nem ismer – feleségeként beteljesíti művét és uralkodni fog.

A Köszem, azaz „a nyáj vezére” nevet is Szafije szultána adja neki. A lány ekkor szembesül azzal, mekkora árat kell fizetnie azért, hogy álma valóra váljon. Fel kell tennie magának a kérdést, hogy megéri-e ez, hiszen Isztambulban pokol vár a gyengékre, de Paradicsom a vakmerőkre.

A Szulejmán utáni korszak személyiségei oly elevenen jelennek meg előttünk, mintha tanúi volnánk a tetteiknek, Köszem szultána intrikákkal teli életének, és ráismerhetünk a tv-ből jól ismert sorozathősökre.

Demet Altınyeleklioğlu, a Hürrem, Szulejmán ágyasa; Hürrem, Szulejmán asszonya; Ibrahim és Hatidzse 1-2. című könyvek írónője ismét egy nagyszerű olvasmánnyal szolgál.

A 9. kötetnél tartó Szulejmán-sorozat részei:

Hürrem, Szulejmán ágyasa

Hürrem, Szulejmán asszonya

Szafije, a szultán háremhölgye

Ibrahim és Hatidzse 1. rész

Hürrem boszorkánya

Ibrahim és Hatidzse 2. rész

A szultán lánya

Szulejmán szíve

Köszem – a szultána 1. rész

Tovább a Trivium Kiadó oldalára >>>